Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Te épp itt jársz: > >

Balkezes írószerek

Balkezes írószerek A jobbkezesek a bal, a balkezesek pedig a jobb agyféltekéjüket használják nagyobb arányban. A mai állásfoglalás szerint szigorúan tilos a gyermekeket átszoktatni a jobb kezükre, a tanároknak arra kell törekedniük, hogy a bal kezüket használják minél problémamentesebben az eredendően balkezes tanulók. Emellett megvannak a maga előnyei is a balkezességnek: a balkezeseknek általában fejlettebb a térlátásuk és kreatívabbak.

 Balkezesnek lenni nem hátrány, gondoljunk csak a rengeteg ilyen zsenire: többek között Picasso, Beethoven, Michelangelo és Franz Kafka is a balját használta.


Toll balkezeseknek: Ergonomikus kialakítású, gyorsan száradó tintával töltve, továbbá kevésbé takarja ki az írást, néhány esetben pedig a hegy szöge is különbözik.


Ceruza balkezeseknek: A Stabilo Easygraph balkezes változata háromszög alakot kapott, ezzel biztosítja az íráskényelmet, továbbá a jobb fogást elősegítendő bemetszések speciálisan a baljukat használók számára lettek tervezve.

 


Hegyező balkezeseknek: A ceruzahegyezés gyakran okoz némi nehézséget a balkezeseknek, ugyanis jobbra forgatva a ceruzát rendre “megakad” a kezük. Erre jelent megoldást a direkt balkezesek számára készített hegyező, amelyben ellentétesen helyezkedik el a penge, tehát az óramutató járásával megegyező irányba kell elfordítani a hegyezendő ceruzát.Olló balkezeseknek:  A bal mutató- és hüvelykujjhoz alakítják ki a markolatot, valamint a pengék összeállításának iránya is más.
Spirálfüzet balkezeseknek: A spirál a bal helyett a jobb oldalon helyezkedik el, így írás közben kevésbé esik útba.

Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tudástár
Legyél Egyedi...
Segíthetünk?
06-20-9260-356
További elérhetőségeinket itt találjátok.

 

Kövess Minket!
Hasznos tanácsok