Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Elfogadom

A ceruza hegyezők története

A ceruza hegyezők története

 

ceruzahegyezők történeteTörténelmünk során a technológiai fejlődés tette az emberek életét könnyebbé és a munkát hatékonyabbá. Ilyen volt a ceruza is, amely már a 16. század körül is létezett. Manapság senki sem gondolná, hogy ez akkoriban nagy könnyebbséget jelentett az írástudóknak. A gond csak az volt, hogy folyton kézzel kellett faragni őket, ami időt és hozzáértést igényelt.

Az első mechanikus hegyezőt 1828-ban találták fel Franciaországban, mivel az ezzel való hegyezés azonban annyi időt vett igénybe, mint a kézzel farigcsálás, ezért nem terjedt el az eszköz.  Az első valódi hegyező, amely nagyon hasonlít a napjainkban ismerthez, 1847-ben került a piacra. Ez a hegyező kúp alakú volt, mely forma még ma is fellelhető. A ceruzaipar fejlődése azonban megkövetelte a hegyezők korszerűsítését.

Az áttörést a tekerős ceruzahegyezők hozták, majd 1904-ben, felhasználva a korábban is ismert planetáris mechanizmust egy praktikusabb darab látott napvilágot. A következő jelentős előrelépést a ceruzahegyező történetében a korábbi hegyező első inkarnációja tette lehetővé 1910-ben. A ’40-es években azonban megszületett az az elképzelés, ami által a ceruzahegyezőt már nem kellett kézben tartani. Egyszerűen beledugták a ceruzát, vártak pár másodpercet és hegyes lett. Ez a mai irodai ceruzahegyező.

Az izgalmas úton a technikai fejlődés segített legtöbbet a találmányoknak, a tökéletes forma elérésében. Termékeink között számos különféle színű, formájú és méretű ceruzahegyezőt talál.
Tartalomhoz tartozó címkék: Blog Tudástár